Söker... Laddar...

Frågor & Svar

Hur läser jag teknisk handbok?

I innehållsföreteckningen kan du se de handlingar som ingår i den Tekniska handboken. Genom att klicka på de uppräknade kategorierna kommer du till den eller de handlingar som tillhör respektive kategori.

Vad behöver jag för program för att läsa nedladdade dokument?

För PDF-dokument rekommenderar vi Adobe Acrobate Reader. För Word- och Excelfiler rekommenderar vi Microsoft Office-produkter. Vi rekommenderar även att du använder den senaste versionen av programmen, då formateringar och dylikt kan se annorlunda ut i tidigare versioner.

Hur hittar jag en speciell handling eller svar på en speciell uppgift?

  1. Upp till höger på sidan finns en sökruta där du kan skriva in valfritt sökord.
  2. I texten finns det klickbara länkar.
  3. På höger sida, under vissa textavsnitt finns det länkade dokument, exempelvis kartor och förteckningar.
  4. Under vissa flikar finns det tabeller som förtecknar dokumenten under fliken. Genom att klicka på rubriken i tabellhuvudet sorteras respektive kolumn tabellen i bokstavsordning.
  5. Till höger, längst ned på sidorna med tabeller, finns en sökruta där du kan söka ut ett speciellt dokument i en tabell.

Hur kommer jag tillbaka till förstasidan?

Klicka på länken till vänster på sidan eller på den upprättstående pilen till vänster om texten för att komma till förstasidan.

Om jag vill ha texten i pappersformat?

Om du vill skriva ut en viss handling så gör du detta genom att klicka på pdf-ikonen uppe i högra hörnet på de webbaserade dokumenten. Övriga handlingar i pdf och excel laddas ned från webbplatsen och skrivs ut på vanligt sätt. Du har också möjligheten att markera de dokument som du vill skriva ut och ladda ned dem som ZIP-fil för att sedan skriva ut de handlingar du önskar.